Antalya'da facia !

>> вторник, 25 май 2010 г.

Antalya'da facia !

Namık Kemal KILINÇ-Akif ARICI-Soner KOCAER/ ANTALYA, (DHA) 25 Mayıs 2010
Antalya'da facia
Gaziantep ve Antalya'da iki feci kaza meydana geldi. Rus turistleri taşıyan bir tur otobüsünün Antalya'da devrilmesiyle 16 kişi öldü 25 kişi de yaralandı. Gaziantep'te de yolcu otobüsünün kamyona çarpması sonucu 27 kişi yaralandı.

TUR OTOBÜSÜ ÇAY YATAĞINA UÇTU - FOTO GALERİ

OTOBÜS FACİASINDAN İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV

GAZİANTEP'DEKİ KAZADAN FOTOĞRAFLAR

Alanya'dan Pamukkale'ye giden Rus turistleri taşıyan tur otobüsü, Antalya'nın Aksu Köprüsü'nden kurumuş çay yatağına uçtu. İçerisinde 41 kişi bulunan otobüste sürücü ile birlikte 16 turist öldü, 25 turist de yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Antalya'daki hastanelere taşındı.

Kaza, Antalya'nın Aksu İlçesi yakınlarındaki Aksu Köprüsü üzerinde bugün saat 05.00 sıralarında meydana geldi. ‘Pegas Tur'un Denizli Pamukkale'ye düzenlediği günübirlik tura katılan 3'ü çocuk 39 Rus turist, Alanya'dan 49 yaşındaki Hikmet Yılmaz yönetimindeki otobüsle 1 rehber eşliğinde yola çıktı.

Antalya'nın Serik ile Aksu İlçesi arasında bulunan Aksu Köprüsü'ne gelen ve bu sırada sürücünün uyuduğu öne sürülen otobüs, köprü korkuluklarını kırarak 15 metreden uçtu. Aksu Çayı'nın kurumuş bölümüne ters düşen otobüste ilk belirlemelere sürücü Yılmaz ile 16 turist öldü. Kazada rehber ve 25 Rus turist de yaralandı. Kaza yerine çok sayıda ambulans ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

Yaralılar kaza yerinde bekleyen ambulanslarla Serik ve Antalya kent merkezindeki hastanelere kaldırıldı. Kurtarma çalışmaları devam ederken, ölü sayısının artabileceği belirtildi.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Valiliği'ne atandığı için yerine vekalet eden Vali Yardımcısı Mehmet Seyman ile Aksu Kaymakamı Raif Özener olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

GÜNAY ANTALYA'YA GİDİYOR

Antalya Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Antalya'da tur otobüsünün devrilmesi sonucu 16 kişinin yaşamını yitirmesi, 25 kişinin de yaralanması üzerine harekete geçtiklerini belirterek, kazayla ilgili her türlü çalışmanın yapıldığını bildirdi.

Acar, yaptığı açıklamada, kaza üzerine hastanelerle hemen irtibata geçtiklerini ve tur şirketi yetkilileriyle görüştüklerini kaydetti. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da olayla ilgili bilgisi olduğunu ifade eden Acar, Bakan Günay'ın bugün Antalya'ya geleceğini söyledi.

KİMLİKLERİ BELİRLENMEYE ÇALIŞIYOR

Trafik kazasında yaşamını yitiren Rus turistlerin kimlikleri belirlenmeye çalışılıyor.

Rusya'nın Antalya Başkonsolosu Mircalol Husanov, yaptığı açıklamada, Alanya'dan Pamukkale'ye Rus turistleri taşıyan tur otobüsünün devrilmesi sonucu 16 Rus vatandaşının yaşamını yitirdiğini belirtti. Husanov, kazada yaşamını yitirenlerin olay yerinde kimlik tespitlerinin yapıldığını söyledi.

Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Seyman da kazada 16 kişinin öldüğünü, 25 kişinin yaralandığını bildirdi. Yaralıların çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığını kaydeden Seyman, Alanya'dan Pamukkale'ye giden tur otobüsünün köprü korkuluk demirlerine çarparak dereye düştüğünü belirtti. Seyman, “Talihsiz bir kaza. Çok üzüldük. Şu anda dikkatsizlik gibi görünüyor. Otobüs köprü korkuluk demirine vurmuş, yaklaşık 50 metre korkuluk demirini kopardıktan sonra dereye uçmuş” diye konuştu.

YARALILARIN TEDAVİLERİ SÜRÜYOR

Öte yandan, kazada yaralanan turistlerin çeşitli hastanelerde tedavileri sürüyor.
Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırılan ve henüz kimliği belirlenemeyen 40-50 yaşlarındaki bir Rus turist, kafa travması ve dalak yaralanması nedeniyle ameliyata alınırken, Antalya Medical Park Hastanesinde vücutlarında kırıklar bulunan iki yaralı bulunuyor. Medical Park Hastanesinde tedavi altında bulunan Alla Gerasımenko (45) ve Lena Rasuleva'nın (22) hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

YOLCU OTOBÜSÜ KAMYONA ÇARPTI: 27 YARALI

Gaziantep’te ise yolcu otobüsünün çimento yüklü kamyona arkadan çarpması sonucu meydana gelen kazada, 12’si çocuk 27 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 22.30 sıralarında TAG Otoyolu Narlı Beldesi çıkışı 15'inci kilometrede meydana geldi. Mersin’den Siirt’e giden Abdülbaki Yeşilyurt yönetimindeki 34 LSS 30 plakalı yolcu otobüsü, sürücüsü henüz belirlenemeyen 73 SV 256 plakalı çimento yüklü kamyona arkadan çarptı. Çarpmanın etkisi ile otobüsün sağ tarafı hurdaya dönerken, kazada 12'si çocuk 27 kişi yaralandı. Kaza sonrası tam bir can pazarının yaşandığı olay yerine, çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.

Kazada yaralanan otobüs sürücüsü Abdülbaki Yeşilyurt ile Beritan Akbaba (10), Çiçek Akbaba (8), Yusuf Akbaba (12), Elif Çıray (6), Muhammet Çıray (3), Osman Akbaba (71), Ömer Baysal (22), Şükrü Harman (21) ve Türkan Gök (61) Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesine, yaşları 5 ile 8 arasında değişen Rıdvan Yiğit, Halime Yiğit ve Davut Cündoğlu 25 Aralık Devlet Hastanesine, Bahri Çetin, Sabiha Çağla, Diyar Çağla, Rahşan Yezen, Zekiye Akbaba ve Rojda Akbaba Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne, asker olduğu öğrenilen Özer Yalman ile isimleri belirlenemeyen iki çocuk Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, Ağa Akkurak, Kamil Çağla, Maşallah Yeltoğlu ve Mikail Ağa ile Hicran Ağa isimli iki çocuk Kahramanmaraş Yenişehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yaralıların büyük bölümü ayakta tedavi edilirken, kazanın, otobüs şoförünün uyuması nedeniyle meydana geldiği ihtimali üzerinde durulduğu belirtildi.

http://www.hurriyet.com.tr

Read more...

İstifa kararını eşiyle almış !

>> понеделник, 10 май 2010 г.


CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, Genel Başkanlıktan istifa eden Deniz Baykal'ın 22-23 Mayıs'ta yapılacak kurultaya katılmayacağını söyledi. Partililerin alkış ve gözyaşları arasında uğurlanan Baykal, evinde dinlenmeye çekildi. Baykal'ın istifa kararını eşiyle birlikte aldığı öğrenildi.

BAYKAL GÖZYAŞLARI ARASINDA İSTİFA ETTİ / Foto Galeri

BAYKAL BÖYLE İSTİFA ETTİ / WEB TV

İŞTE BAYKAL'IN KONUŞMASININ TAMAMI / WEB TV

PARTİDEN ALKIŞ VE GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI/ WEB TV

FETHULLAH GÜLEN'E BÖYLE TEŞEKKÜR ETTİ / WEB TV

Genel Başkanlıktan istifa eden Deniz Baykal, partiden alkış ve gözyaşları arasında parti genel merkezinden uğurlandı. Partililer, Baykal'ı uğurlarken ''İnadına Baykal, inadına sol'' ve ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' sloganları attı.CHP'de Baykal'ın yerine Onur Öymen'in adı geçiyor.

CHP MYK toplandı

CHP MYK, istifa eden Baykal'ın yerine vekalet edecek ismi belirlemek için toplandı. Partide Baykal'ın yerine Onur Öymen'in başkanvekilliği için adı geçiyor. Öymen, ''MYK'da durum değerlendirmesi yapacağız'' dedi.

Baykal evinde dinlenmeye çekildi

Baykal, kendisine eşlik eden partililerin bulunduğu araçlarla Beysukent'teki Angora Evleri'nde bulunan konutuna gitti.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav da Baykal'ın konutunda bulunuyor.

Partililer, Baykal'ın evinin önünde bekliyor.

İstifa kararını eşiyle almış

CHP İZMİR İL TEŞKİLATI ŞOKTA / Foto Galeri

/_np/6823/10556823.jpgCHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun, Baykal'ın istifasını eşiyle birlikte düşündüğünü belirterek, “Sayın Baykal'ın eşiyle de konuştum. Kesin kararlı olduklarını söylediler. 40 yıllık bir yıldız bugün siyaset sahnesinden kaymıştır” dedi.

Kaset olayının ardından Baykal'ı aradığını ve kendisine Ankara'ya gelmek istediğini söylediğini anlatan Bulgun, “(Acele etmeyin birkaç gün düşüneceğim) demişti. Demek ki; istifayı düşünmüş, eşiyle düşünmüşler. Çünkü eşiyle de konuştum. Kesin kararlı olduğunu söylediler. Yapacak bir şey yok. MYK'nın alacağı kararlara saygılıyız” diye konuştu.

http://www.hurriyet.com.tr

Read more...

Hava trafiği:Avrupa hava sahası yeniden felç oldu !

İzlanda’da aktif olan Eyyafyallayöküll yanardağının püskürttüğü kül bulutları nedeniyle, Avrupa’nın bazı ülkelerinde havaalanları yeniden kapatıldı.

İlk olarak İspanya hava sahasını vuran kül bulutları, birçok ülkede hava ulaşımını aksattı.

İrlanda, İskoçya, İtalya, Portekiz ve Fransa’da bazı havaalanları kapatıldı.

Almanya ve Avusturya’da birçok havaalanı hizmet veremez hale geldi.

Pazar günü Avrupa genelinde yüzlerce uçuş iptal edilirken bir çok kişi havaalanlarında mahsur kaldı.

Avrupa hava trafiğini yöneten Eurocontrol’den yapılan açıklamada, volkanik küllerin Fransa’nın güneyine, İsviçre’ye ve kuzey İtalya’ya doğru ilerlediği belirtildi.

Yetkililer, hava ulaşımını felce uğratan kül bulutunun önümüzdeki hafta da etkili olabileceğini kaydediyor.

Uzmanlar, İzlanda’daki yanardağın yeni bir hareket aşamasında olduğunu ve yeni kül bulutlarının yayılmasının devam edebileceğini bildiriyor.

Kül bulutlarının çarşamba günü İngiltere ve İrlanda üzerinde yoğunlaşması bekleniyor.

Copyright © 2010 euronews

Read more...

Volkan patlaması:Volkanik küller Avrupa hava sahasını yeniden etkiliyor !

>> неделя, 9 май 2010 г.

İzlanda’da aktif olan Eyjafjallajokull buzulu altındaki yanardağın püskürttüğü küller yüzünden Avrupa hava sahasıni yeniden etkilemeye başladı.

Avrupa’nın güneyindeki birçok havaalanında uçuşlar ya askıya alındı ya da iptal edildi.

Mahsur kalan bir yolcu:
‘‘Uçuşlar iptal edildi gelecek haftadan önce ayrılamayacağız. Bize brüksel havayollarını beklememizi söylediler. Önce bilgi alınacak, şirket uçup uçmayacağına daha sonra karar verecek.’‘

Kül bulutları Portekiz’in kuzeyi, İspanya ve Güney Fransa hava sahasını etkiliyor. Bulutlar İtalya ya doğru yön alıyor.

Portekiz’de en az üç havaalimanı uçuşlara kapatılırken, İspanya’da 19 havaalanı hizmet veremez oldu.

Avrupa ile Kuzey Amerika arasındaki uçuşların çoğu başka havaalanlarına yönlendiriliyor.

Uzmanlar, Eyjafjallajokull buzulu altındaki yanardağın yeni bir hareket aşamasında olduğunu ve yeni kül bulutlarının yayılmasının devam edebileceğini bildiriyor.

Copyright © 2010 euronews

Read more...

Euro bölgesi liderlerinden acil önlem paketi !

>> събота, 8 май 2010 г.

Piyasaların kapanmasının ardından Brüksel’de biraraya gelen Euro bölgesi liderleri, pazartesi sabahı piyasaların açılmasına kadar netleşecek bir önlem paketi üzerinde anlaştılar.

Önlem paketi, Yunanistan’daki krizin, İspanya ve Portekiz başta olmak üzere başka euro bölgesi ülkelerine sıçramamasını ve euro bölgesinin istikrarını sağlamayı hedefliyor.

Eurogroup başkanı Jean Claude Juncker, tüm euro bölgesinin saldırı altında söylerken spekülatorleri sucladı.
“Tüm euro bölgesinin saldırı altında olduğunu düşünüyoruz.Ve pazar gecesine kadar, euro bölgesine yönelik bu haksız saldırılarına karşı ortak bir yanıt formüle edeceğiz”

AB maliye bakanlarının detayları açıklanmayan anti-spekülasyon planını pazar günü akşamına kadar onaylamaları bekleniyor.

Yunanistan Başbakanı Georges Papandreou da euro bölgesinin istikrarını temel olarak gördüğünü açıkladı:

“Euro bölgesinin istikrarı, Yunanistan‘ın sorunlarının ötesindedir. Bu yüzden aldığımız kararlar, birlikte çalışma yönündeki kararlılığımızı gösteriyor. böyle yaparak, Avrupa ortak para birimimizin ve Avrupa’nın kendisini güvenceye almış oluyoruz.”

Copyright © 2010 euronews

Read more...

AKPM, Bulgaristan'ı Türk azınlığın haklarına saygı göstermediği için eleştirdi !

>> събота, 1 май 2010 г.

AKPM, Bulgaristan'ı Türk azınlığın haklarına saygı göstermediği için eleştirdi


Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Bulgaristan'ı, ülkedeki Türk azınlığının insan haklarına yeteri kadar saygı göstermediği gerekçesiyle eleştirdi.

AKPM genel kurulu, ''Bulgaristan'daki izleme süreci sonrası diyalog'' başlıklı rapor ve buna bağlı karar tasarısını oylayarak kabul etti.

Kabul edilen kararda, Sofya yönetiminden, Türk azınlığın sorunlarını giderici somut önlem alması istendi.

AKPM genel kurulunda kabul edilen değişiklik önergesinde, ''bazı siyasi parti üyelerinin ırkçı ve yabancı düşmanlığını körükleyeceği söylemlerinin, azınlık üyelerine yönelik sözlü ve fiziksel saldırılar ile camilere yönelik saygısız tutumlara ilişkin etkili soruşturma başlatılması'' çağrısında bulunuldu.

Raporda, Türler ve Romanların, en fazla ayırımcılığa tabi tutulan azınlık grupları olduğu ifade edildi.

Türk azınlığın 1984 ve 1989 yılları arasında yaşadığı baskılara dikkat çekilen raporda, durumun geçmişe oranla önemli ölçüde iyileştiği bildirildi.

Raporda, Bulgaristan'da Türk azınlığın oylarını alan Hak ve Özgürlükler Hareketi Birliği'nin iki dönem koalisyon hükümetinde yer aldığı ve mecliste 38 milletvekili ile temsil edildiği hatırlatıldı.

AKPM genel kurulundaki oylamaya, TBMM'deki anayasa ile ilgili devam eden görüşmeler nedeniyle CHP milletvekili Haluk Koç dışında diğer iktidar ve muhalefet partilerine üye milletvekilleri katılmadı.
aa
30 Nisan 2010, Cuma

http://zaman.com.tr /

Photobucket

Read more...

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP