Modanın kalbi artık İstanbul !

>> неделя, 21 март 2010 г.




Modanın kalbi artık İstanbul !

Dünyanın yeni moda merkezi İstanbul oldu. Pekçok ünlü markalar ürünlerinde 'Türk Malı" imzasını taşırken dünyaca ünlü isimler Türk malı kullanıyor.

İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilmesiyle bütün dikkatler bir anda Türkiye'nin üzerinde yoğunlaştı. Ancak Türkiye'yi, özellikle de İstanbul'u ilgi merkezi haline getiren sadece tarihi ve doğal güzellikleri, güçlü yemek kültürü ve hareketli sosyal hayatı değil. Bugün dünya İstanbul'u bir moda merkezi olarak tanıyor.

TÜRK MALI GİYEN ÜNLÜLER

Ringo Star ve Liam Gallagher gibi rock yıldızları, Thierry Henry gibi futbolcular artık Türk markalarını giyiyor. Burberry'den Donna Karan'a, Next'ten Marks & Spencer'a pekçok dünya çapındaki marka ürünleri üzerinde "Türk malı" damgasını memnuniyetle taşıyor. Türkiye zaten tekstil üretiminde dünya li-deri ülkelerden biriydi. Üretim teknikleri ve küresel dağıtım ağına yakınlığı yılda 7 milyar eurodan fazla tekstil ihracatı yapmasına izin veriyordu. Ancak bugün yerli markalar üretimin ötesinde tasarım süreçlerinde de söz sahibi bir hale geldi.

Bazı moda analistleri İstanbul Moda Haftası'nın önümüzdeki yıllarda Paris ve Milano moda haftalarına rakip olacağını düşünüyor. Türkiye'nin modada ve tekstilde Avrupa'dan çok daha güçlü olacağı ifade ediliyor.

YAYIN TARİHİ: 21.03.2010

http://yenisafak.com.tr /


Photobucket

Публикуване на коментар

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP