Türk bakan Babacan.../Kıbrıs Türk makamları.../Türkiye'deki çatışmalarda dört...

>> вторник, 2 септември 2008 г.

Türk bakan Babacan, Kafkaslar'da barışı desteklemek amacıyla Gürcü mevkidaşıyla bir araya geldi

01/09/2008

ANKARA, Türkiye -- Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Türkiye'nin Rusya ile Gürcistan arasında çıkan ihtilaf sonrasında bölgede istikrarı sağlamak amacıyla Kafkas ülkeleri arasında bir işbirliği grubu kurma önerisini Gürcistan'a sundu. Babacan önerinin ayrıntılarını, resmi bir ziyaret için Türkiye'ye gelen Gürcü mevkidaşı Eka Tkeşelaşvili ile 31 Ağustos Pazar günü yaptığı görüşmede sundu.

Görüşmede Babacan, söz konusu grupta Türkiye, Rusya, Gürcistan, Azerbaycan ve Ermenistan'ın yer alacağını söyledi. Tkeşelaşvili ise Gürcistan'ın gruba katılmayı ancak Rus güçleri ülkesinden çıktıktan sonra düşüneceğini belirtti. Babacan düzenlediği ortak basın toplantısında, Türkiye'nin bölgede barış çabaları doğrultusunda, bir Türk heyetinin bir Kafkas ittifakı önerisini sunmak üzere Ermenistan'ı ziyaret edeceğini kaydetti. Bakan meseleyi Salı günü Türkiye'yi ziyaret edecek olan Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşmeyi planlıyor. (Yeni Şafak - 01/09/08; Hürriyet, Zaman, Anadolu Ajansı - 31/08/08)

Kıbrıs Türk makamları Kıbrıslı Rumların Ortodoks ayinine katılmalarını engellediler

01/09/2008

LEFKOŞE, Kıbrıs -- Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Dimitris Hristofyas 30 Ağustos Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti makamlarının Kıbrıs Rumlarının geleneksel Ortodoks toplu ayiyine katılmak üzere adanın Türk kesimine girmelerine izin vermediklerini söyledi. Red hareketiyle, her yıl 2 Eylül'de Aziz Mamas Günü'nün geleneksel bir hac ziyaretiyle kutlandığı Morfu kasabasındaki Aziz Mamas Ortodoks kilisesinde düzenlenen kutlamalar da engellenmiş oldu. Hristofiyas, Kıbrıs Türklerinin kararının kendisiyle KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat arasında Çarşamba günü başlayacak olan yeniden birleşme konulu doğrudan müzakerelere sadece birkaç gün kala "hayra alamet olmadığını" söyledi. (CNA, Famagusta Gazette, Philelefteros - 31/08/08)

Türkiye'deki çatışmalarda dört Türk askeri şehit oldu, iki PKK militanı ölü olarak ele geçirildi

01/09/2008

ANKARA, Türkiye -- Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, 31 Ağustos Pazar günü erken saatlerde Bingöl ilindeki bir ordu karakoluna düzenlenen saldırıda terörist Kürdistan İşçi Partisi (PKK) üyeleri dört askerini şehit ettiler, dört askeri de yaraladılar. Medyada çıkan haberlere göre, baskın sonrasında çıkan çatışmada iki PKK'lı bölücü de ölü olarak ele geçirildi. Güvenlik güçleri kaçmayı başarak PKK'lıları yakalamak için operasyon başlattılar. (Hürriyet, Anadolu Ajansı, Doğan Haber Ajansı, NTV, AP, RIA Novosti - 31/08/08)

Inform

Публикуване на коментар

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP