AKPM, Bulgaristan'ı Türk azınlığın haklarına saygı göstermediği için eleştirdi !

>> събота, 1 май 2010 г.

AKPM, Bulgaristan'ı Türk azınlığın haklarına saygı göstermediği için eleştirdi


Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Bulgaristan'ı, ülkedeki Türk azınlığının insan haklarına yeteri kadar saygı göstermediği gerekçesiyle eleştirdi.

AKPM genel kurulu, ''Bulgaristan'daki izleme süreci sonrası diyalog'' başlıklı rapor ve buna bağlı karar tasarısını oylayarak kabul etti.

Kabul edilen kararda, Sofya yönetiminden, Türk azınlığın sorunlarını giderici somut önlem alması istendi.

AKPM genel kurulunda kabul edilen değişiklik önergesinde, ''bazı siyasi parti üyelerinin ırkçı ve yabancı düşmanlığını körükleyeceği söylemlerinin, azınlık üyelerine yönelik sözlü ve fiziksel saldırılar ile camilere yönelik saygısız tutumlara ilişkin etkili soruşturma başlatılması'' çağrısında bulunuldu.

Raporda, Türler ve Romanların, en fazla ayırımcılığa tabi tutulan azınlık grupları olduğu ifade edildi.

Türk azınlığın 1984 ve 1989 yılları arasında yaşadığı baskılara dikkat çekilen raporda, durumun geçmişe oranla önemli ölçüde iyileştiği bildirildi.

Raporda, Bulgaristan'da Türk azınlığın oylarını alan Hak ve Özgürlükler Hareketi Birliği'nin iki dönem koalisyon hükümetinde yer aldığı ve mecliste 38 milletvekili ile temsil edildiği hatırlatıldı.

AKPM genel kurulundaki oylamaya, TBMM'deki anayasa ile ilgili devam eden görüşmeler nedeniyle CHP milletvekili Haluk Koç dışında diğer iktidar ve muhalefet partilerine üye milletvekilleri katılmadı.
aa
30 Nisan 2010, Cuma

http://zaman.com.tr /

Photobucket

Публикуване на коментар

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP