Türkiye, ordunun kuzey Irak'a sınır ötesi harekat düzenleme yetkisini uzattı

>> петък, 10 октомври 2008 г.

09/10/2008

ANKARA, Türkiye -- Milletvekilleri, ordunun kuzey Irak'a sınır ötesi harekat düzenleme yetkisini bir yıl daha uzatan bir öneriyi 8 Ekim Çarşamba günü onayladılar. Mevcut yetki 17 Ekim'de sona erecek. Mevcut yetki 17 Ekim'de sona erecek. Karar, 511'e karşı 18'lik rekor bir çoğunlukla kabul edildi. Uzatma, orduya terörist Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) kuzey Irak'taki üslerine hem hava hem de kara harekatı düzenleme yetkisi veriyor. Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nun (YMYK), kuzey Irak'a girilmesi de dahil olmak üzere PKK'ya karşı alınacak tedbirleri görüşmek üzere Perşembe günü toplanması bekleniyor. TMYK, muhalefetteki Milliyetçi Hareket Partisi'nin ülkeye terörist girişini durdurmak umuduyla Türkiye ie Irak arasında bir tampon bölge oluşturma önerisini de görüşecek.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın açıklamasına göre, meclis oylamasından kısa bir süre önce, Türkiye'nin güneydoğusundaki Diyarbakır'da bir polis aracına kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen saldırı sonucunda dört polis memuru ile bir sivil şoför şehit olurken, 20 kişi de yaralandı. Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Yüne Çarşamba günü, ordudan yapılan açıklamaya göre güneydoğudaki Şırnak ilinde Türk güvenlik güçleriyle çatışmaya giren dört PKK üyesi ölü olarak ele geçirildi. (Milliyet, Radikal, Cumhuriyet, Zaman, Sabah - 09/10/08; Anadolu Ajansı, CNN Turk, NTV, Hürriyet, Reuters - 08/10/08)

setimes

Публикуване на коментар

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP