Turk news BG-tr lang,07.10.08

>> вторник, 7 октомври 2008 г.

photo

İstanbul'da, Türk şeref kıtası Pazar günü silah arkadaşlarının bayrağa sarılı tabutlarını taşırken görülüyor. Türkiye'nin güneydoğusunda Cuma günü PKK'lı teröristlerle meydana gelen çatışmada 15 asker şehit oldu, 20 asker de yaralandı. [Getty Images]

*

Türkiye kuzey Irak'taki PKK hedeflerini bombaladı

06/10/2008

ANKARA, Türkiye -- Türk Genelkurmay Başkanlığından Pazar günü yapılan açıklamada, savaş uçaklarının 4 Ekim Cumartesi günü kuzey Irak'taki Kürdistan İşçi Partisi'ne (PKK) ait hedefleri bombaladıkları bildirildi. Bombardıman, PKK'lı teröristlerin Cuma günü ülkenin güneydoğusundaki Hakkari ilinin Şemdinli ilçesine bağlı bir sınır kasabasındaki bir jandarma karakoluna düzenledikleri ve 15 Türk askerinin şehit olduğu saldırı üzerine gerçekleşti. Bildiride, "Operasyonlarda yalnızca terör örgütü PKK hedef alınmış ve sivillere zarar gelmemesi için her türlü önlem alınmıştır" ifadesi de yer aldı.

Pazar günü, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız kuzey Irak'taki liderleri bölücü PKK militanlarına göz yummakla suçladı. Düzenlediği basın toplantısında "Kuzey Irak yönetiminden hiçbir destek görmüyoruz. Bölücülere hastane ve yol gibi altyapı olanakları sağlıyorlar." diyen Iğsız şöyle devam etti: "Bizim beklentimiz PKK'nın Irak makamları tarafından terör örgütü kabul edilmesi ve bölücülere yapılan yardımın kesilmesi yönündedir."

Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Iraklı mevkidaşı Celal Talabani ile Cumartesi günü yaptığı telefon görüşmesinde, Türkiye'ye Irak topraklarından düzenlenen saldırıları önlemek için gerekli bütün tedbirlerin alınması yönünde çağrıda bulundu. Pazar günü, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon Cuma günkü terör saldırısını kınayan bir bildiri yayınladı. (Zaman, Milliyet, Radikal - 06/10/08; NTV, AFP, CNN Türk, Anadolu Ajansı, Hürriyet - 05/10/08)

*

Türkiye'de meydana gelen kamyon kazasında 18 kaçak göçmen öldü; Yunanistan kaçak göçmenleri yakaladı

06/10/2008

ANKARA, Türkiye -- Türkiye'nin batısında 5 Ekim Pazar günü kaçak göçmen yüklü bi kamyonun takla atması sonucunda 18 kişi öldü, 23 kişi yaralandı. Kaza, Tekirdağ ilinin Malkara ilçesi yakınlarında sürücünün aracın kontrolünü kaybetmesi sonucu meydana geldi. Başka aracın yer almadığı kazada, sürücü kaza yerini terk ederek kaçtı. Yetkililer, çoğunluğu Afganistan ve Burma'dan gelen göçmenlerin gizlice Yunanistan'a girmeyi planladığı görüşündeler.

Diğer yandan Pazar günü, yetkililerin açıklamalarına göre Yunan sahil güvenliği Ege'nin doğusunda düzenledikleri eşgüdümlü br operasyonda 101 kaçak göçmen yakaladılar. Sahil güvenlik yetkililerinin açıklamalarına göre, Türkiye'den tekneyle gelen kaçakçılar, çoğunluğu Afganistan ve Irak'tan gelen göçmenleri küçük botlarla Samos ve Farmakonisi adalarının yanı sıra iki adet kayalığa bıraktılar. Operasyonda göçmenlerin onunu kaçak yoldan Yunanistan'a soktuğundan şüphelenilen bir Türk de gözaltına alındı. (Anadolu Ajansı, CNN Türk, NTV, Hürriyet, Reuters, RIA Novosti, ANA-MPA, ERT, DPA - 05/10/08)

Публикуване на коментар

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP