El bombası değil havan topu

>> четвъртък, 7 август 2008 г.

DHA - A.A


Üsküdar Belediyesi'nin ek hizmet binasının önündeki çöplükte saat 09.25'te bir patlama meydana geldi. Patlamaya havan topu mermilerinin neden olduğu açıklandı.



İŞTE PATLAMADAN İLK GÖRÜNTÜLER

Selimiye'de bulunan ek hizmet binasının önündeki çöp bidonunun arka kısmında, saat 09.25 sıralarında bir patlama meydana geldi. Patlamada 3 kişi çok hafif yaralandı.

Patlamanın ardından olay yerinden motosikletle kaçtığı öne sürülen biri kadın 2 kişi aranıyor. Büyük panik yaşanan bina tümüyle boşaltıldı.

3 PATLAMA OLDU

Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, belediyenin Selimiye'deki ek hizmet binası yakınında 3 patlama meydana geldiğini belirterek, patlamaların ikisinin Karacaahmet Mezarlığı, birinin de çöp kamyonunun içinde olduğunu bildirdi.

Çakır, patlamaların belediyenin Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün yer aldığı Selimiye'deki hizmet binasının yakınında olduğunu kaydetti.

“Bana ulaşan bilgilere göre 3 adet patlama olmuş. 2'si binanın yakınındaki Karacaahmet Mezarlığı'nın içinde, biri ise park alanında bulunan çöp kamyonunda meydana gelmiş” diyen Çakır, park alanındaki araçlarda önemli bir hasarın meydana gelmediğini, binanında sadece bir camının çatladığını kendisine ilettiklerini söyledi.

Çakır, emniyet güçlerinin, patlamaya neyin neden olduğuna ilişkin araştırmasını sürdürdüğünü de ifade ederek, can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu kaydetti.

EMNİYET MÜDÜRÜ: ARAŞTIRMAMIZ DEVAM EDİYOR

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Üsküdar'daki patlamaların ardından olay yerine gelerek incelemeler de bulundu. Cerrah inceleme sonrası yaptığı açıklamada patlamanın nedeninin henüz belirlenemediğini ifade etti.

3 kişinin hafif şekilde yaralandığını belirten cerrah, "Patlama çöp kamyonunda olmuş. Patlama çöplerden mi yoksa konulmuş bir maddeden mi araştırma devam ediyor" diye konuştu.

Cerrah'ın açıklamasının ardından, patlamaya bomba değil, çöp kamyonuna atılan havan topu mermilerinin sebeb olduğu açıklandı.


Inform,07.08.08

Публикуване на коментар

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP