Haberler-Turkiye,13.08.08

>> сряда, 13 август 2008 г.

Türkiye, bölgesel ihtilafları çözmek için Kafkas ittifakı önerdi

12/08/2008

ANKARA, Türkiye -- Hükümet 11 Ağustos Pazartesi günü, Rusya ile Gürcistan arasında bu hafta başlayan çatışmalar gibi bölgesel ihtilafları çözmek için bir Kafkas ülkeleri ittifakı kurulmasını önerdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gazetecilere verdiği demeçte, "Türkiye böyle bir rolü üstlenebilir. Kafkas ülkelerini bir araya getireceği için Rusya Federasyonu da buna katılmalıdır." dedi. Erdoğan, "Durum son derece endişe vericidir." diye de ekledi. Başbakan daha sonra önerisini BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile yaptığı bir telefon görüşmesinde tartıştı. Baısnda çıkan haberlere göre, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikhail Saakaşvili Pazartesi günü Erdoğan'ı insani yardım konularında görüşmeye çağırdı. (Zaman, Sabah, Milliyet, Radikal - 12/08/08; Hürriyet, CNN Türk, Anadolu Ajansı, RIA Novosti - 11/08/08)

PKK elebaşısı Öcalan Ergenekon davasında ifade vermek istiyor

12/08/2008

ANKARA, Türkiye -- Yerel basında 11 Ağustos Pazartesi günü çıkan haberlere göre, terörist Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) hapisteki elebaşısı Abdullah Öcalan laik grup Ergenekon aleyhindeki davaya bakan savcıya ifade vermek istiyor. Aralarında emekli ordu generalleri, akademisyenler, sivil toplum temsilcileri, gazeteciler ve mafya liderlerinin bulunduğu şüpheli Ergenekon üyeleri aleyhindeki iddianamede, PKK ile Ergenekon ağı arasında bağlantılar olduğu öne sürülüyor. Gazetelerde çıkan haberlere göre Öcalan, savcı Zekeriya Öz'e örgütle ilgili bilgi vermek istiyor. Öcalan özellikle Ergenekon'un 1993-1995 yılları arası dönemde hükümeti yönetmiş olan eski Başbakan Tansu Çiller'e suikast düzenlenmesini önerdiği konusunda ifade vermek istiyor. Öcalan, Ergenekon ile bağlantısı bulunan şahısların PKK'nın suikastın sorumluluğunu üstlenmesini teklif ettiklerini, ancak kendisinin bu teklifi geri çevirdiğini iddia etti. Ergenekon ağının iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi hükümeti aleyhinde bir darbeyi kışkırtmak amacıyla kaos ve kargaşa yaratmayı planladığı idia ediliyor. (Zaman, Hürriyet, Vatan - 11/08/08)

Türkiye'deki tersane kazasında üç işçi hayatını kaybetti

12/08/2008

İSTANBUL, Türkiye -- İstanbul'un Tuzla tersanesinde 11 Ağustos Pazartesi günü meydana gelen kazada üç işçi hayatını kaybetti, 12 işçi de yaralandı. 15 işçi, test sırasında geminin halatlarının kopması sonucunda denize düştü. İstanbul Valisi Muammer Güler'in açıklamasına göre işçilerin üçü boğularak can verdi. Tuzla tersaneleri son birkaç yıldır yaşanan iş kazaları ve ölümlerle kötü bir üne sahipler. Yetkililer kazalardan güvenlik yönetmeliklerine uyulmamasını sorumlu tutuyorlar.(Sabah, Zaman - 12/08/08; Hürriyet, Anadolu haber ajansı, AP, Xinhua - 11/08/08)

Inform

Публикуване на коментар

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP