Haberler-Turkiye

>> вторник, 12 август 2008 г.

Türkiye'de yol kenarına yerleştirilen bombanın dokuz kişiyi öldürdüğü bildirildi

11/08/2008

ANKARA, Türkiye -- Haber bültenlerine göre, 11 Ağustos Pazartesi günü erken saatlerde Türkiye'nin doğusundaki Erzincan ilinde yol kenarına yerleştirilmiş bir bombanın patlaması üzerine en az dokuz Türk askeri şehit oldu, iki asker de yaralandı. Bomba, Kemah ilçesindeki köprünün yakınında askerleri taşıyan bir kamyonu hedef aldı. Saldırıdan sorumlu olduğu iddia edilen terörist Kürdistan İşçi Partisi (PKK) üyelerini tutuklama amaçlı operasyonlar devam ediyor.

Cuma günü, geçen hafta Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) petrol boru hattının bir kısmının kapatılmasına yol açan patlamanın sorumluluğunu PKK üstlendi. PKK elebaşı Behruz Erdal, Türk güvenlik güçlerinin Türkiye ve kuzey Irak sınırının öte yakasındaki Kürt hedeflerine yönelik askeri operasyonlarını sürdürmeleri halinde grubun başka ekonomik hedeflere de saldıracağı konusunda uyardı. Ancak Türk makamları, patlamadan önce boru hattında bir arıza tespit edildiğini söyleyerek sabotaj olasılığını reddettiler. (Doğan, BBC, Zaman, Reuters, Hürriyet, Anadolu haber ajansı - 11/08/08; Hürriyet, Turkish Press, Xinhua - 10/08/08; Anadolu Ajansı, AFP, AP, Press TV, Fırat Haber Ajansı, Herald Tribune - 09/08/08)

Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk temsilciler yeni sınır kapısı hakkında görüşecekler

11/08/2008

LEFKOŞE, Kıbrıs -- Yetkililerin 11 Ağustos Pazartesi günü yaptıkları açıklamaya göre, üst düzey Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk yetkililer bölünmüş adanın güney ve kuzey kesimleri arasındaki sınır üzerindeki Limnitis kasabasında yeni bir sınır kapısı açılması konusunda görüşmek üzere Ağustos ayı sonunda bir araya gelecekler. Cumhurbaşkanı Dimitri Hristofiyas ve KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, adayı yeniden birleştirme konulu doğrudan müzakerelere 3 Eylül'de başlayacaklar. (CNA, Phileleftheros, Politis - 11/08/08)

Güney Osetya'da Türk gazeteciler yaralandı

11/08/2008

ANKARA, Türkiye -- Dışişleri bakanlığından yapılan açıklamada, güney Osetya'daki çatışmaları aktaran iki Türk gazetecinin 10 Ağustos Pazar günü yaralandığı bildirildi. Gazetecileri taşıyan araca silahlı kişilerce ateş açıldığı bildiriliyor.

Diğer yandan Pazar günü, Türk Havayolları Gürcistan'ın Tiflis ve Batum kentlerine olan seferlerini güvenlik gerekçelerinden ötürü iptal etti. Bir sözcü, havayolu şirketinin "çatışmaları izleyeceğini ve düzenli seferleri duruma göre yeniden başlatacağını" söyledi. (Sabah - 11/08/08; Hürriyet, Doğan Haber Ajansı, Turkish Press - 10/08/08)

Inform

Публикуване на коментар

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP