Mersin'de canlı bomba kendini havaya uçurdu

>> вторник, 19 август 2008 г.

19 Ağustos 2008

MERSİN, (DHA)


MERSİN'de bir süredir canlı bomba ihbarı nedeniyle takibe alınan bir otomobilde, otoyol girişinde polis tarafından durdurulmak istendiği sırada patlama meydana geldi. 1'i ağır 9 polisin yaralandığı olayda, araçta bulunan 1 canlı bomba öldü.

İŞTE OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER / FOTO GALERİ...

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER / VİDEO...

HASTANEDEN İLK FOTOĞRAFLAR..


Olay, saat 16.00 sıralarında, kent merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunun Mersin'den Gözne mevkiinde otoyola giriş bölümünde meydana geldi. Polis ekiplerinin, canlı bomba ihbarı nedeniyle bir süredir takibe aldığı, içinde 2 teröristin bulunduğu otomobil, Mersin'den Gözne mevkiinde TAG otoyoluna girişteki Bölge Trafik Şube Müdürlüğü kontrol noktasında durdurulmak istendi. Ancak, polislerin arasına hızla daldı, aynı anda şiddetli bir patlama meydana geldi. 1 canlı bombanın öldüğü patlama sonucu 9 polis yaralandı.


YARALILAR HASTANEDE

Mersin'de takip altında tutulurken ‘Canlı bombanın' kendisini havaya uçurması nedeniyle tamamen tahrip olan otomobilin parçalanması sırasında yaralanan 9 polisten 4'ü Mersin Devlet, 2'si Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi. Patlamanın olduğu bölgede karayolu ulaşıma kapatıldı. ‘Canlı bomba'nın etrafa saçılan ceset parçalarının da toplandığı bildirildi.

VALİ: 9 POLİS YARALI

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, patlamada yaranan polis memurlarını ziyaret etmek için Mersin Devlet Hastanesi'ne giderken, olayda 9 polis memurunun yaralandığını bildirdi. Yaralı polislerden 1'inin durumunun ağır olduğunu belirten Vali Aksoy, beyaz renkli ‘Mazda' marka otomobile Bölge Trafik ekiplerinin ‘Dur' ihtarına bulunduğunu, araçta bulunanların yakalanacaklarını anlayınca yüklü miktarda patlayıcıyı havaya uçurduklarını söyledi. Vali Aksoy, teröristlerin nereye gitmek istedikleri ve nerede eylem yapmayı planladıklarının araştırıldığını, kimlik ve eşkallerine ulaşmak için soruşturmanın çok yönlü sühldürüldüğünü bildirdi.

Inform

Публикуване на коментар

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP