Haberler-Turkiye

>> понеделник, 11 август 2008 г.

Türkiye ve İsveç Kosova pasaportlarını tanıdılar

10/08/2008

PRİŞTİNE, Kosova -- Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği'nden 8 Ağustos Cuma günü yapılan duyuruda, Türk kurumlarının Kosova pasaportlarını tanımaya karar verdikleri bildirildi. Pazartesi gününden itibaren, Türkiye bu pasaportlara göre vize vermeye başlayacak ve Kosova vatandaşları belgelerle Türkiye'ye giriş yapabilecekler.

Türkiye, 17 Şubat'ta tek taraflı olarak ilan edilen Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden biriydi. İsveç Dışişleri Bakanlığı da Cuma günü yeni pasaportları tanıdığını duyurdu. (Telegrafi - 09/08/08; Makfax, Beta, B92 - 08/08/08)

Türkiye Gürcistan sınırına tıbbi ekip gönderdi

10/08/2008

ANKARA, Türkiye -- Türk Kızılayı 9 Ağustos Cumartesi günü yaptığı duyuruda, Rusya ie Gürcistan arasında çıkan silahlı ihtilafın mağdurlarına yardım çabaları kapsamında Türkiye ile Güney Osetya arasındaki sınıra tıbbi ekip gönderdiğini açıkladı. Ekip, Sarp sınır kapısı yakınlarındaki bir sahra hastanesinde görev yapacak. Türkiye, Gürcistan'ın enerji tedarikinde Ankara'dan yardımcı olmasını istemesi üzerine ülkeye elektrik göndermeye de başladı. (AFP, Cihan, CNN Türk - 09/08/08)

Inform

Публикуване на коментар

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP