Türkiye'nin önerdiği Kafkas birliği ekonomik ortaklık şeklinde başlayacak/Türkiye kuzey Irak'taki PKK hedefini bombaladı

>> понеделник, 18 август 2008 г.

Türkiye'nin önerdiği Kafkas birliği ekonomik ortaklık şeklinde başlayacak

17/08/2008

ANKARA, Türkiye -- Yerel basında 16 Ağustos Cumartesi günü çıkan haberlere göre, Türkiye ekonomik ortaklığa dayalı bir Kafkas ittifakı başlatmayı planlıyor. Kafkas İstikrar ve Ortaklık Platformunda Türkiye, Ermenistan, Gürcistan, Azerbaycan ve Rusya için ortak güvenlik ve icra organları öngörülüyor. Ankara söz konusu ittifakı Gürcistan-Rusya ihtilafını çözmek amacıyla önermişti. Türkiye Dışişleri Bakanı Ali Babacan birliği oluşturma sürecini başlatmak üzere gelecek hafta Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir araya gelecek.

Diğer yandan Türkiye, ABD'nin baskısı sonucunda İran ile enerji anlaşmaları imzalamama kararı aldığı yönündeki haberleri yalanladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gazetecilere verdiği demeçte, "Türkiye büyük bir ülkedir ve sırf birisi ondan istedi diye hiçbir şey yapmaz." dedi. Gül İranlı mevkidaşı Mahmut Ahmedinecad ile bir araya gelmesine karşın, görüşmede doğal gaz boru hattıyla ilgili beklenen anlaşma imzalanmamıştı. (Hürriyet, Sabah, Zaman, Milliyet, CNN Türk, Turkish Press - 16/08/08, Sabah, NTV - 16/08/08)

Türkiye kuzey Irak'taki PKK hedefini bombaladı

17/08/2008

ANKARA, Türkiye -- Ordudan yapılan açıklamada, Türk savaş uçaklarının 17 Ağustos Pazar günü erken saatlerde komşu kuzey Irak'ta Kürdistan İşçi Partisi (PKK) tarafından kullanılan bir mağarayı bombaladıkları bildirildi. Bildiride, mağarayı kullanan büyük bir PKK'lı terörist grubunun Türkiye'ye saldırmayı planladıkları ileri sürüldü.

Cuma günü, iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) Hakkari ilindeki bürolarına düzenlenen bombalı saldırıda biri çocuk olmak üzere üç kişi yaralandı.

Öte yandan medyada Cuma günü yer alan haberlere göre, PKK militanlarının yerleştirdiği bir mayın Hakkari ilinde üç kişinin yaralanmasına yol açtı.. (Hürriyet, NTV, HaberTurk - 17/08/08, Xinhua - 16/08/08, Hürriyet, Doğan haber ajansı, Anadolu haber ajansı, CNN Türk - 15/08/08)

Inform

Публикуване на коментар

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP