GÜNGÖREN'DE 2 AYRI PATLAMA: 13 ÖLÜ

>> понеделник, 28 юли 2008 г.

ResimİSTANBUL - Güngören'de meydana gelen iki ayrı patlamada 13 kişi öldü, 137 kişi yaralandı.
Güven Mahallesi Kınalı Caddesi Menderes Çıkmazındaki ilk patlamanın ardından ikinci bir patlama meydana geldi.
Olay yerine gelerek açıklama yapan İstanbul Valisi Güler, patlamaya canlı bombanın değil, çöp tenekesine konulmuş patlayıcının neden olduğunu bildirdi.
Olay yeri ile ilgili geniş bir araştırma ve inceleme sürdürüldüğünü ifade eden Güler, ''Elbette bir terör saldırısı olduğuna şüphe yok. İki patlayıcı ama plastik patlayıcı olmadığı bilgisi var şu an. Her ikisi de çöp kutusu içinde 10-12 dakika arayla meydana gelen patlamalar. Birinci patlamadan sonra tabii vatandaşların orada birikmiş olması, ikinci patlamanın da akabinde meydana gelmesi, karşısındaki dükkanlarda oturanların ağır şekilde yaralanmasına neden olmuştur'' dedi.
Vali Güler, 3'üncü bir bomba ihtimali olup olmadığı yolundaki soru üzerine ''Böyle bir şey söz konusu değil'' diye konuştu.
Olay yerinde basın mesuplarının sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı da olayda kaç bombanın patladığı yolundaki bir soruya, ''Bana verilen bilgiye göre orada bir ses bombası patlıyor. Daha sonra da vatandaş toplanıyor. Vatandaş kümelenince çöp bidonundaki bomba patlıyor'' karşılığını verdi.

ATALAY VE AKDAĞ İSTANBUL'A GİDİYOR
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, incelemelerde bulunmak üzere İstanbul'a hareketi öncesinde AA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, ''Acı bir olay. Terörün acımasız bir kez daha gördük. Patlamalarda çok can kaybı ve yaralı var. Üzgünüm. Sağlık Bakanımız ve Emniyet yetkililerimizle birlikte yerinde incelemelerde bulunmak üzere İstanbul'a gidiyoruz. Gerekli açıklamayı incelemelerimin ardından İstanbul'da yapacağım'' dedi.

GÜL: SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRENLERİ LANETLİYORUM
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, patlamalarla ilgili olarak, "Terörün acımasızlığını, kadın-erkek, genç-yaşlı ve çocuk ayrımı yapmaksızın insanlık dışı vahşet ve şiddet isteğini ortaya koyan bu saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyorum. Terörün kanlı yüzüne sığınarak, ülkemizin huzuruna ve birliğine zarar vermeyi amaçlayanların, milletimizin ve Devletimizin kararlılığı ve gücü karşısında çirkin emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklarını bir kez daha vurgulamak isterim" dedi.

Inform,28.07.08

Публикуване на коментар

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP