Haberler-Turkiye,30.07.08

>> сряда, 30 юли 2008 г.

PKK, İstanbul'daki bombalı saldırılarla ilişkisini yalanladı

29/07/2008

ANKARA, Türkiye -- Terörist Kürdistan İşçi Partisi (PKK) 28 Temmuz Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Pazar günü İstanbul'da meydana gelen ve 17 kişinin ölüp 150'den fazla insanın yaralanmasına yol açan çifte bombalı saldırıyla herhangi bir ilişkisi olduğunu yalanladı. PKK'nın elebaşlarından Zübeyir Aydar örgüte ait İnternet sitelerinden birinde yayınlanan açıklamasında saldırıları kınadı. Aydar, "Böyle bir saldırı, Ergenekon ve AKP davalarının görüldüğü bir dönemde provokasyon amaçlı bir olaydır. PKK'nın olayla hiçbir bağlantısı yoktur." dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan saldırıyı Türk ordusunun PKK hedeflerine düzenlediği hava saldırılarının öcünü almak için Kürt militanlar tarafından düzenlendiğini iddia etmişti.

Pazartesi günü saldırıların olay yerini ziyaret eden Erdoğan halkı teröre karşı birleşmeye çağırdı. Cumhurbaşkanı Abdulah Gül de ülkesinin terörle mücadeledeki kararlılığını yineledi. Gül, bu olaylar milli dayanışmamızı güçlendirecektir." dedi. (Sabah, Zaman, Daily Telegraph - 29/07/08, Hürriyet, Turkish Press - 28/07/08)

AB, Türkiye'nin AKP davasındaki kararını inceleyecek

29/07/2008

BRÜKSEL, Belçika -- Avrupa Komisyonu (AK) sözcüsü Amadeu Altafaj Tardio 28 Temmuz Pazartesi günü yaptığı açıklamada, AK'nin Türkiye Anayasa Mahkemesi'nin iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) aleyhindeki davada vereceği karar ve yargıçların gerekçelerini inceleyeceğini söyledi. Ancak Tardio, AK'nin AKP davasının Türkiye'nin AB üyelik müzakereleri üzerindeki etkisi hakkında daha sonuçlanmadan bir yorumda bulunmayacağını da vurguladı.

Salı günü, Anayasa Mahkemesi laikliği baltalamaktan yargılanan AKP hakkındaki kapatma davasındaki görüşmelerinin ikinci gününe başladı. (Hürriyet, Anadolu haber ajansı, Sabah, Zaman, Turkish Press, Euronews, AFP - 29/07/08, Hürriyet, Turkish Press - 28/07/08)

Inform

Публикуване на коментар

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP