Haberler-Turkiye

>> понеделник, 28 юли 2008 г.

Kıbrıs'ı yeniden birleştirme konulu doğrudan müzakereler 3 Eylül'de başlayacak

27/07/2008

LEFKOŞE, Kıbrıs -- Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum liderleri, Kıbrıs Rum toplumunun BM'nin yeniden birleşme planını reddetmesinden bu yana dört yıldır devam eden çıkmaza son vererek, yeniden birleşme konulu doğrudan müzakereleri 3 Eylül'de başlatma konusunda anlaştılar. Tarih, Kıbrıs Rum Devlet Başkanı Demetris Hristofiyas ile KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat arasında 25 Temmuz Cuma günü yapılan görüşmede kararlaştırıldı. Görüşme sonrasında yaptıkları açıklama liderler, iletişimi kolaylaştırmak ve barışçı bir çözüme ulaşmadaki artan kararlılıklarının altını çizmek için bir direkt telefon hattı kurma planlarını da açıkladılar. BM, AB ve ABD de Cuma günü anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını belirtti. (Kathimerini, CNN Türk, Sabah - 26/07/08; Reuters - 25/07/08)

Türkiye'de Ergenekon davası duruşmaları 20 Ekim'de başlayacak

27/07/2008

ANKARA, Türkiye -- İstanbul Yüksek Ceza Mahkemesi 25 Temmuz Cuma günü, Ergenekon davasının ilk duruşmasının 20 Ekim'de yapılmasına karar verdi. Davada, 86 kişi hükümeti devirme amaçlı silahlı terör örgütü kurmakla suçlanıyor. Cuma günü kamuoyuna açıklanan 2 bin 500 sayfalık iddianamaye göre, grup Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın da aralarında yer aldığı önemli hedeflere yönelik bir dizi suikast planlıyordu.

Öte yandan silahlı kuvvetlerden Pazar günü yapılan duyuruda, terörist Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) kuzey Irak'taki üslesine Cumartesi günü yeni hava saldırıları düzenlendiği açıklandı. Açıklamada, Kandil Dağı'ndaki 12 hedefin gece yarısı sonrasında bombalandığı bildirildi. Cuma günü, Türkiye'nin Suriye sınırı yakınındaki Şırnak ilinde, PKK tarafından patlatıldığına inanılan bir kara mayını üç Türk askerinin şehit olmasına yol açtı. (AFP, DPA, AP, Hürriyet, Reuters - 27/07/08; Hürriyet, Milliyet, Doğan haber ajansı, Cumhuriyet, Vatan, Radikal - 26/07/08; AP, Turkish press, Reuters, Anadolu haber ajansı, CNN Türk, AFP, Xinhua - 25/07/08)

Inform

Публикуване на коментар

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP