Türkiye, BM Güvenlik Konseyi'nde geçici sandalye için kulis yapıyor/Türkiye, kuzey Irak'taki PKK hedeflerini bombaladı

>> петък, 25 юли 2008 г.

Türkiye, kuzey Irak'taki PKK hedeflerini bombaladı

24/07/2008

ANKARA, Türkiye -- Savaş uçakları 23 Temmuz Çarşamba günü geç saatlerde kuzey Irak'ta terörist Kürdistan İşçi Partisi'ne (PKK) ait 13 hedefi bombaladılar. Ordunun İnternet sitesinde Perşembe günü yapılan açıklamaya göre, uçaklar Türk-Irak sınırı yakınındaki Zap bölgesinde yer alan PKK "tesislerini" vurdular. Bildiride, PKK'ya karşı başlatılan harekatın sürdürüleceği belirtildi. Grup, kuzey Irak'ı sınır bölgelerindeki Türk askerlerine düzenlediği saldırılarda üs olarak kullanıyor. Türkiye, ABD'nin sağladığı istihbarata dayanarak Aralık ayında PKK'ya karşı askeri harekat başlatmıştı. (Hürriyet, AP, Reuters, AFP - 24/07/08)

Türkiye, BM Güvenlik Konseyi'nde geçici sandalye için kulis yapıyor

24/07/2008

NEW YORK, ABD -- Türk basınında 23 Temmuz Çarşamba günü çıkan haberlere göre, Türkiye Dışişleri Bakanı Ali Babacan BM elçileriyle br dizi görüşmede bulunarak ülkesinin 2009-2010 döneminde BM Güvenlik Konseyi'nde geçici sandalye alma amaçlı çabalarını hızlandırdı. Salı günü geç saatlerde Babacan, New York'ta düzenlenen bir resepsiyonda 100'den fazla ülkenin temsilcileriyle bir araya gelerek onlardan destek istedi. Bakan burada Latin Amerika ve Karayip grubu, En Az Gelişmiş Ülkeler ve BM Genel Kurulu 62. oturum başkanı Srgjan Kerim ile temaslarda bulundu. Babacan Afrika Birliği, Arap Birliği ve İslam Konferansı Örgütü'nden temsilcilerle de bir araya gelecek. Türkiye, Batı Avrupa ve Diğerleri Grubu için ayrılmış iki koltuk için çabalayan üç adaydan biri. Diğer adaylarsa İzlanda ve Avusturya. Seçim Ekim ayında gerçekleşecek. (Zaman, Sabah, Turkish press - 23/07/08)

Talat: Kıbrıs'ı yeniden birleştirme konulu müzakereler Eylül ayında başlayacak

24/07/2008

LEFKOŞE, Kıbrıs Rum Kesimi -- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat Kıbrıs Rum Devlet Başkanı Dimitris Hristofyas ile 25 Temmuz Cuma günü yapacağı görüşme öncesinde, yeniden birleşme konulu müzakerelerin Eylül ayında başlayacağı öngörüsünde bulundu. Çarşamba günü CNN Türk'e verdiği röportajda Talat, bütün kurumlarda Kıbrıs Rumlarıyla siyasi eşitliğe sahip olmanın önemini vurguladı. Talat, bazı konuların Kıbrıs Türk tarafınca pazarlık konusu olamayacağını -Türkiye'nin garantörlüğü, siyasi eşitlik ve iki kurucu devletli iki bölgeli bir devlet- belirtmekle birlikte, "onun dışında her konuda pazarlığa hazırız" diye de ekledi. (Hürriyet, CNN Türk, Zaman, Turkish Press, Xinhua, AP, International Herald Tribune, In.news, ANA-MPA - 23/07/08)

Inform

Публикуване на коментар

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP