Haberler-Turkiye,26.07.08

>> събота, 26 юли 2008 г.

Talat, Kıbrıs sorununun yıl sonuna kadar çözülmesini umuyor

25/07/2008

LEFKOŞE, Kıbrıs Rum Kesimi -- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs'ın on yıllardır süren bölünmüşlüğüne yıl sonuna kadar çözüm bulunmasını umduğunu söyledi. 24 Temmuz Perşembe günü Anadolu Ajansı'na verdiği demeçte Talat, "Aylar veya yıllar sürecek bir süreçten bahsetmiyorum. Bunu 2008 yılı sonuna kadar başarabileceğimize inanıyorum." dedi. Cumhurbaşkanı, kapsamlı bir müzakere sürecinin Kıbrıs Rum Cumhurbaşkanı Dimitris Hristofyas ile Cuma günü yapacağı görüşme sonrasında başlayacağını belirtti.

Diğer yandan New York'ta, Türkiye Dışişleri Bakanı Ali Babacan Kıbrıs sorununa getirilecek çözümün iki bölgelilik, siyasi eşitlik ve Türkiye'nin garantörlüğünün korunması ilkelerine dayanması gerektiğini söyledi. Babacan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile Perşembe günü yaptığı görüşmede ülkesinin tutumunu yineledi. (Zaman, Famagusta Gazette, Philelefteros, Politis, Naftemporiki - 25/07/08, CNA, Hürriyet, Turkish Press, Anadolu Ajansı - 24/07/08)

Avusturya üç PKK üyesini insan kaçakçılığından tutukladı

25/07/2008

VİYANA, Avusturya -- Güvenlik yetkililerinin 24 Temmuz Perşembe günü yaptıkları açıklamaya göre, polis terörist PKK'nın üç üyesini kaçak göçmenlerin ülkeden geçmelerine yardıım ettikleri iddiasıyla tutukladı. Polisler, Offenberg kentinde içinde dokuz adet kaçak göçmen bulunan bir minibüsü durdurdular. Olayda üç kişi insan kaçakçılığı ve sahtecilikten gözaltına alındı. Söz konusu üçlü geçmişte Avusturya'dan sığınma talebinde bulunmuşlar, ancak Ankara ve uluslararası toplumun büyük kısmı tarafından terör örgütü kabul edilen PKK ile bağlantılarından ötürü reddedilmişlerdi. (Hürriyet, Turkish Press, Anadolu Ajansı, Doğan Haber Ajansı - 24/07/08)

İş dünyası: Türk Çalık Enerji, Türkmenistan'da doğalgaz elektrik santrali kuracak

25/07/2008

Bir Türk enerji firması Türkmenistan'da bir enerji santrali kurma ihalesini kazandı.
photo

Türk enerji firması Çalık Enerji, Türkmenistan enerji bakanlığının doğal gaz enerji santrali inşası için açtığı ihaleyi kazandı. 254 MW'lık kapasiteye sahip olacak olan tesis, Balkanabad ilçesinde kurulacak. İnşaatına Ağustos ayında başlanacak 137 milyon avroluk projenin Mart 2010'da tamamlanması planlanıyor.

Inform

Публикуване на коментар

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP