Üst düzey ABD'li general terör ve PKK ile mücadele konulu görüşmeler için Türkiye'ye geldi

>> събота, 5 юли 2008 г.

photo

ABD Müşterek Kurmaylar Başkan Yardımcısı General James Cartwright, ABD'nin Kurtuluş Günü münasebetiyle Ankara'da düzenlenen resepsiyonda basın mensuplarına konuştu. [Getty Images]

04/07/2008

ANKARA, Türkiye -- ABD Müşterek Kurmaylar başkan yardımcısı General James Cartwright, yasadışı PKK'ya karşı düzenlenen operasyonlar da dahil olmak üzere terörle mücadele konusunda görüşmek üzere 3 Temmuz Perşembe günü Ankara'ya geldi. ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamaya göre Cartwright, Türkiye Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ve 2. başkan Ergin Saygun ile bir araya geldi. Bu, Cartwright'ın Kasım 2007'den bu yana Türkiye'ye üçüncü ziyareti oldu. Türkiye, Amerikan askeri istihbarat teşkilatının da desteğiyle, aylardır kuzey Irak'taki PKK üslerine askeri operasyonlar düzenliyor.

Öte yandan Türk Ordusu Genelkurmayından yapılan bir açıklamada, kıyı kenti Antalya'nın Pazar gününden itibaren Balkan ülkeleri genelkurmay başkanlarının katılacağı üç günlük bir toplantıya ev sahipliği yapacağı duyuruldu. Toplantıya Türkiye, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan'dan yetkililerin yanı sıra NATO ve AB askeri heyetleri katılacak. (Zaman, Turkish Daily News - 04/07/08; AFP, Hürriyet - 03/07/08)

Inform

Публикуване на коментар

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP