Haberler

>> събота, 12 юли 2008 г.

Erdoğan'ın tarihi Bağdat ziyaretinde Türkiye ve Irak ilişkileri ilerletmeye karar verdiler

11/07/2008

BAĞDAT, Irak -- Başbakan Nuri el Maliki ve Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan'ın 18 yıldır bir Türk başbakanının yaptığı ilk ziyaret olan 10 Temmuz Perşembe günkü bir günlük Bağdat ziyaretinde, ikili siyasi ve ekonomik ilişkileri ilerletme konusunda anlaştılar. Toplantıdan sonra düzenlenen basın toplantısında Erdoğan, bölgeyi savaş yılları sonrasında ülkeyi yeni inşa etmede Irak hükümetine destek olma çabalarını artırmaları yönünde çağrıda bulundu. Türk lider, her iki ülkenin de bölgedeki terör tehdidiyle başa çıkmak için bir "güvenli alan" oluşturmak istediğini belirtti. Irak hükümeti de, kuzey Irak'ı Türkiye'ye yönelik saldırılarında üs olarak kullanan terörist Kürdistan İşçi Partisi (PKK) ile mücadeleye destek sözü verdi. İki başbakan, güvenlik, enerji, ticaret, yatırım ve su kaynaklarından sorumlu bakanları da içine alacak, stratejik işbirliği amaçlı bir Türk-Irak konseyi kurulacağını da duyurdu. (Sabah, Zaman, Turkish Press - 11/07/08, Hürryiet, AP, Reuters - 10/07/08)

Türk polisi ABD konsolosluğuna düzenlenen saldırıda bir şüpheliyi göaltına aldı

11/07/2008

ANKARA, Türkiye -- Yerel basında çıkan haberlere göre, emniyet güçleri 10 Temmuz Perşembe günü, İstanbul'daki ABD konsolosluğuna düzenlenen ve altı kişinin ölümüne yol açan Çarşamba günkü saldırıda kullanılan aracın sürücü zanlısını tutukladı. Şüphelinin, polisin üç arkadaşını öldürmesi sonrasında kaçmayı başardığı iddia ediliyor.

Diğer yandan CNN Türk'ün bildirdiğine göre, güneydoğudaki Şırnak ilinde Cuma günü meydana gelen çatışmalarda terör örgütü PKK'ya mensup 10 terörist ölü olarak ele geçirilirken, bir köy korucusu şehit oldu. Olayla ilgili başka bilgi henüz verilmiş değil. (Sabah, Turkish Press, Euronews, CNN Türk, Hürriyet - 11/07/08; Reuters - 10/07/08)

Inform

Публикуване на коментар

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP